Kloostergebouw, Pandhof

Catharijn Classique: Rosalía & Jaume

Deze zondag kunt u luisteren naar een schitterend samenspel tussen klavecimbel (Rosalía) en viool (Jaume). Rosalía en Jaume spelen stukken van C.P.E. Bach, Telemann en Händel. Kom luisteren in de kloostertuin van het museum en laat u verrassen door deze jonge talenten!

Wanneer
Zondag 28 juli, 13.30-14.00 uur & 15.00-15.30 uur
Waar
Museum Catharijneconvent, Pandhof
Lees meer

Rosalía & Jaume

Rosalía Gómez Lasheras startte al op 5 jarige leeftijd met haar pianostudies in Santiago de Compostella. Daarna studeerde ze in Utrecht en in Basel, waar ze zich specialiseerde in oude muziek en studies voor klavecimbel en fortepiano volgt. Over de hele wereld speelt ze op kamermuziekfestivals en ze werkte als soliste bij gerenommeerde orkesten en met dirigenten zoals Philippe Herreweghe en Ahmed el Sali.

Ook Jaume Guri Batlle startte zijn studie viool al jong, hij was 6 jaar. Hij was lid van diverse kamermuziekensembles en volgde masterclasses bij beroemde leermeesters. In 2009 werd hij lid van het Young Catalonia Orchestra waar hij tot 2018 concertmeester was. Op dit moment studeert hij aan de Musik Akademie in Basel waar hij ook studies volgt voor de barok viool.

Over Catharijn Classique

Dit concert is onderdeel van Catharijn Classique; een muzikale omlijsting bij de tentoonstelling Bij ons in de Biblebelt. Van 14 juli t/m 1 september is er op zondagmiddag een concert in de Pandhof. Tientallen musici uit binnen- en buitenland spelen en zingen stukken van de grootste componisten van na de Reformatie met eigentijdse bewerkingen.Praktische informatie

De concerten vinden plaats op zondagmiddag van 13.30 – 14.00 uur en van 15.00 – 15.30 uur. De toegang is gratis. Het betreft twee maal hetzelfde programma, aan u de keuze! Bij ongeschikt weer zijn de concerten binnen.