Duo Pageluza

Catharijn Classique - 7 augustus

Geniet van de muziek van José Marin (1619-1699) een Spaanse zanger, componist en priester die een opmerkelijk leven leidde. Ook hoort u zeer bijzondere orgelmuziek: bewerkingen van Beatle songs! Met Duo Pageluza (Paulien van der Werff, zang en Gert de Vries, barokgitaar) en Arjan Veen (orgel)

Wanneer
Zondag 7 augustus om 15.00 en om 16.00 uur
Waar
Sint-Catharinakathedraal naast de ingang van Museum Catharijneconvent

Over de musici

Duo Pageluza

Paulien van der Werff en Gert de Vries vormen een muzikaal duo: Pageluza, dat snel aan bekendheid wint. Zij delen een voorliefde voor het intieme karakter van luitliederen en liederen met begeleiding van klassiek of barokgitaar. Hun repertoire bestaat hoofdzakelijk uit zestiende- en zeventiende-eeuwse muziek. Zij traden o.a. op in het Huygens Museum (Voorburg), Museum Catharijneconvent (Catharijn Classique!), Abdij concerten (Den Haag), Fringe concerten Festival Oude Muziek (Utrecht) en in lunch- en kasteelconcerten.

Arjan Veen

Arjan behaalde zijn masterdiploma orgel aan het Rotterdams Conservatorium. Arjan is concertorganist, kerkmusicus en dirigent. Hij is organist van de Maartenskerk in Doorn en als Vesperorganist verbonden aan de Domkerk te Utrecht. Hij voltooide onlangs zijn master Koordirectie aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen.

Over Catharijn Classique

Kom naar de betoverende concertserie Catharijn Classique die museum Catharijneconvent alweer voor de elfde keer organiseert. De zomerconcerten, geprogrammeerd door Barend Tobé, vinden plaats in de Sint-Catharinakathedraal, direct naast het museum. Bij de programmering van 2022 is een link gelegd naar de tentoonstelling Van God Los? De onstuimige jaren zestig die tot 28 augustus te zien is. De concerten vinden tweemaal per zondag plaats: om 15.00 en 16.00 uur. De toegang is gratis. Vrije inloop. Tijdens de concerten zijn de deuren gesloten.