Catharinakathedraal

Catharijn Classique - 31 juli

Sopraan Ingrid Nugteren (sopraan) en componist Joost Kleppe laten u genieten van bewerkingen van het werk van Gustav Mahler en van onder meer muziek van Bob Dylan en Hugo Wolff. Een afwisselend concert!

In hun programma creëren de musici een speels beeld van de Schepping. Want de zestiger jaren waren een ludieke tijd. Hemel en humor gaan hand in hand.

Wanneer
Zondag 31 juli om 15.00 en om 16.00 uur
Waar
Sint-Catharinakathedraal naast de ingang van Museum Catharijneconvent

Over de musici

Ingrid Nugteren

Sopraan Ingrid Nugteren (foto) kreeg zanglessen van o.a. Jón Thorsteinsson op het Utrechts Conservatorium. In 2013 behaalde ze haar Master en vervolgde haar opleiding aan het Lichtenberger Institut te Duitsland. Ze geeft graag privélessen, zingt in het Nederlands Kamerkoor en het Groot Omroepkoor en nam sopraanpartijen in oratoria van o.a. Haydn, Brahms, Dvorák, en Schnittke voor haar rekening.


Joost Kleppe

Componist Joost Kleppe legt zich toe op vocale muziek. Hij schreef werken voor het Nederlands Kamerkoor, het Nederlands Studenten Kamerkoor en het Europa Cantat Choir, maar ook voor acteurs als Loes Luca en Ellen Pieters. In oktober 2022 komt een kleinkunst-album van Joost Kleppe uit: 'Engel aan mijn bed’, met eigen tekst en muziek. Naast componist is Joost Kleppe ook pianist. En soms zingt hij.

Over Catharijn Classique

Kom naar de betoverende concertserie Catharijn Classique die museum Catharijneconvent alweer voor de elfde keer organiseert. De zomerconcerten, geprogrammeerd door Barend Tobé, vinden plaats in de Sint-Catharinakathedraal, direct naast het museum. Bij de programmering van 2022 is een link gelegd naar de tentoonstelling Van God Los? die tot 28 augustus te zien is. De concerten vinden tweemaal per zondag plaats: om 15.00 en 16.00 uur. De toegang is gratis. Vrije inloop. Tijdens de concerten zijn de deuren gesloten.