Konstantyn Napolov

Catharijn Classique - 24 juli

Slagwerkconcert door Konstantyn Napolov, één van de meest spraakmakende slagwerkers van dit moment. Met muziek van o.a. Louis Andriessen. Andriessen was het boegbeeld van vernieuwing en actie in de jaren zestig.

Wanneer
Zondag 24 juli om 15.00 en om 16.00 uur
Waar
Sint-Catharinakathedraal naast de ingang van Museum Catharijneconvent

Over de musicus

Konstantyn Napolov (1987) is een van de meest spraakmakende slagwerkers van dit moment. Als bevlogen pionier en promotor van nieuwe muziek werkt hij nauw samen met toonaangevende componisten. Internationaal wordt hij veel gevraagd voor solorecitals en slagwerkconcerten met orkest, als artist in residence in kamermuziekprojecten en als jurylid bij belangrijke concoursen. Hij treedt op door heel Europa en daarbuiten, met repertoire en instrumenten uit de hele wereld en de complete muziekgeschiedenis.

Over Catharijn Classique

Kom naar de betoverende concertserie Catharijn Classique. De jaarlijkse concerten van het museum vinden elke zondag in de zomer plaats in de Sint-Catharinakathedraal, direct naast het museum. Bij de programmering is een link gelegd naar de tentoonstelling Van God Los? die tot 28 augustus te zien is.

De concerten vinden tweemaal per zondag plaats: om 15.00 en 16.00 uur. Per optreden is hetzelfde programma van een half uur te horen. De toegang is gratis. Vrije inloop. Tijdens het optreden zijn de deuren gesloten.