Catharinakathedraal

Zomerconcert: Wouter van Belle

We zijn erg blij dat we in samenwerking met de Sint-Catharinakathedraal en de Vrienden van Museum Catharijneconvent dit jaar toch een serie van vier bijzondere gratis concerten kunnen organiseren. Dit keer niet in onze kloostertuin, maar in de prachtige kathedraal naast ons museum. De concerten passen inhoudelijk bij de tentoonstelling ‘Allemaal wonderen’. Komt u ook luisteren?

UPDATE: UITVERKOCHT. Denkt u eraan om te reserveren? De gratis kaartjes zijn beperkt beschikbaar. Reserveren kan binnenkort via ons reserveringssysteem! U reserveert dan een plek voor het concert in de kerk. Wilt u ook het museum bezoeken? Dan dient u hiervoor een apart tijdslot te reserveren.

Wanneer
Zondag 23 augustus 2020 15.00-15.45u (uitverkocht)
Waar
Catharinakathedraal, Lange Nieuwstraat 36 Utrecht
Bereikbaarheid Reserveer uw ticket

Hemelse trompetten

Wie treden er voor u op?

Wouter van Belle orgel
(Lochem, 1958) groeide op in Hilversum en studeerde in Utrecht orgel en piano aan het inmiddels voormalige Nederlands Instituut voor Katholieke Kerkmuziek.

Vanaf 1 mei 1985 is Wouter hoofdorganist van de Utrechtse St.-Catharinakathedraal, waar hij samenwerkt met het Kathedrale Koor in liturgie en concerten. In zijn orgelconcerten ligt het accent op Nederlandse muziek, met speciale aandacht voor het werk van Hendrik Andriessen en Herman Strategier, zijn eminente voorgangers in de Utrechtse kathedraal. Zijn spel is vastgelegd op vele radio-opnames, solo- en koorcd's. Wouter is componist en geeft piano- en orgelles in een privé-praktijk in Utrecht.

Sander Beens trompet
Sander Beens (1996) studeerde aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Sander speelt regelmatig in symfonische orkesten, waaronder het Nationaal Jeugdorkest, maar laat ook van zich horen als solist en in ensemblevorm. Naast zijn muzikale carrière houdt Sander zich bezig met een studie Nederlandse taal en cultuur en is hij te zien als presentator van concerten en evenementen.

Sebastiaan Haverkate
Sebastiaan Haverkate (1993) begon op tienjarige leeftijd als trompettist bij de PTT-fanfare te Hengelo. Hij studeerde lichte en klassieke muziek aan de conservatoria van Arnhem en Utrecht respectievelijk en was onder meer te beluisteren bij het Nationaal Jeugdorkest, kamerorkest De Klankkast, de Nieuwe Philharmonie Utrecht. En sinds kort ook bij de hiphop/soul formatie JohnFrost. Naast zijn werkzaamheden als trompettist volgt Sebastiaan ook een studie Aardwetenschappen aan de Universiteit Utrecht.

Over het programma

Op het grote orgel

1) J. Françaix (1912-19970 Suite uit ‘L’Apocalypse selon St. Jean’

2) Th. Dubois (1837-1924) Fiat Lux (nr. 8 uit Douze Pièces Nouvelles)


Bij het koororgel

3) G.F. Handel (1685-1757) Eternal source of light divine

4) J.S. Bach (1685-1750) Konzert in D dur, BWV 972 (nach Vivaldi)

5) A. Vivaldi (1678-1741) Concert voor 2 trompetten in C majeur, RV 537