Catharinakathedraal

Catharijn Classique - 21 augustus

Bob van der Linde (orgel) en Gerben van der Werf (counter tenor) brengen werk van o.a.John Dowland, Henry Purcell, Jacques Brel, Maurice Duruflé en the Beatles.

Wanneer
Zondag 21 augustus om 15.00 en 16.00 uur
Waar
Sint-Catharinakathedraal naast de ingang van Museum Catharijneconvent

Over de musici

Bob van der Linde

Bob van der Linde behaalde in 2019 zijn Master of Music aan het Utrechts conservatorium en de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort. Hij studeerde af met de hoofdvakken orgel, kerkmuziek en beiaard, en bijvak klavecimbel. Bob was de afgelopen jaren betrokken bij een aantal theatervoorstellingen van Stichting Voor de Wind, en Museum Speelklok in Utrecht. Bob is beiaardier van Arnhem (de Eusebiustoren), Groningen (de Martinitoren en de Academietoren) en Oudewater (Michaelstoren). Als organist en kerkmusicus is Bob verbonden aan de Protestantse Gemeente Sneek.

Gerben van der Werf

De countertenor Gerben van der Werf maakte zijn operadebuut als 12-jarige in de rol van Erster Knabe in Mozart’s Die Zauberflöte. Na het behalen van universitaire diploma’s in Scheikunde, Natuur- & Sterrenkunde en History & Philosophy of Science, verlegde hij echter zijn aandacht naar de zangkunst. Hij ging hij op voor operazanger. Gerben zong in diverse rollen op bekende podia in Nederland. Dit seizoen maakte hij zijn internationale debuut als Helicon in Detlev Glanert’s Caligula. Bij het Deutsches Nationaltheater Weimar, is hij te zien als concertzanger en staat er een productie van G.F. Handel’s Semele in Ierland op het programma met Opera Collective Ireland.

Over Catharijn Classique

Kom naar de betoverende concertserie Catharijn Classique die museum Catharijneconvent alweer voor de elfde keer organiseert. De zomerconcerten, geprogrammeerd door Barend Tobé, vinden plaats in de Sint-Catharinakathedraal, direct naast het museum. Bij de programmering van 2022 is een link gelegd naar de tentoonstelling Van God Los? de onstuimige jaren zestig die tot 28 augustus te zien is. De concerten vinden tweemaal per zondag plaats: om 15.00 en 16.00 uur. De toegang is gratis. Vrije inloop. Tijdens de concerten zijn de deuren gesloten.