HOT orgeltrio

Catharijn Classique - zomer 2022

Kom in juli en augustus naar de betoverende concertserie Catharijn Classique. Dé muzikale zomertraditie van Museum Catharijneconvent. Geniet gedurende negen zondagmiddagen van de optredens van gerenommeerde musici en aanstormende talenten in de prachtige Sint-Catharinakathedraal, direct naast het museum.

Van Mahler en Frescobaldi tot meditatieve harpmuziek en bewerkingen van Beatles songs: alle muziek heeft een link met verandering en vernieuwing, passend bij de tentoonstelling Van God los? Een mooie combinatie voor de zondag! Alle concerten zijn geprogrammeerd in samenwerking met Barend Tobé van Cultural Connections Company.

Wanneer
3 juli t/m 28 augustus om 15.00 en om 16.00 uur
Waar
Sint-Catharinakathedraal naast de ingang van Museum Catharijneconvent

Programma juli

De concerten duren een half uur. De toegang is gratis en reserveren is voor de ruime Sint-Catharinakathedraal niet nodig. Tijdens het concert zijn de deuren gesloten. Voor Van God los? koopt u apart een ticket.

  • Zondag 3 juli: Harpconcert met Nick Scholten, Beate Loonstra, Joost Willemze . Vanaf drie plekken in de kerk klinkt meditatieve harpmuziek.
  • Zondag 10 juli: Met Gerard Beemster (dirigent ), Ensemble Convocati (zang) en Wouter van Belle (orgel). Geniet deze zondag o.a. van kerkmuziek van de vernieuwende priesters Bernard Huijbers, Huub Oosterhuis en Antoine Oomen. Zing mee met de bekende liederen!
  • Zondag 17 juli: Rosalía Gómez Lasheras (piano) brengt het prachtige werk ten gehore van Girolamo Frescobaldi (1583-1643) en György Ligeti (1923-2006). Twee componisten uit verschillende perioden die zochten naar de grenzen van verandering en vernieuwing.
  • Zondag 24 juli: Slagwerkconcert door Konstantyn Napolov. Met muziek van o.a. Louis Andriessen.
  • Zondag 31 juli: Met Ingrid Nugteren (sopraan) en Mark Walter (pianist). In hun programma creëren Ingrid Nugteren en Mark Walter een speels beeld van de Schepping. Want de 60-er jaren waren een ludieke tijd. Hemel en humor gaan hand in hand. Kijk hier voor meer informatie.

Programma augustus

  • Zondag 7 augustus: Geniet van de muziek van José Marin (1619—1699), een Spaanse zanger, componist en priester met een opmerkelijk leven. Luister ook naar bijzondere orgelmuziek met bewerkingen van Beatle songs. Met Paulien van der Werff (zang), Gert de Vries (barokgitaar) van duo Pageluza en Arjan Veen (orgel). Kijk hier voor meer informatie.
  • Zondag 14 augustus: Barokconcert met Teun Braken (kistorgel )en Teun Wisse (blokfluit). Met vroegbarokke instrumentele bewerkingen van geestelijke muziek. Werk van van onder andere: Jacob van Eyck, Jan Pieterszoon Sweelinck en Pierluigi da Palestrina. Kijk hier voor meer informatie.
  • Zondag 21 augustus: Met Bob van der Linde (orgel) en Gerben van der Werf (counter tenor). Zij brengen werk van o.a. John Dowland, Henry Purcell, Jacques Brel, Maurice Duruflé en the Beatles. Kijk hier voor meer informatie.
  • Zondag 28 augustus: Luister naar HOT: Het Orgel Trio. Met Steven Kamperman (klarinet), Dion Nijland (contrabas) en Berry van Berkum (orgel). Dit Trio speelt bewerkingen van bekende melodieën van Jan Peterszoon Sweelinck. Ze klinken minimalistisch, maar het concert eindigt in een dolle boel! Kijk hier voor meer informatie.