Rosalia Gomez Lasheras, foto: Alexander Zeverijn

Catharijn Classique - 17 juli

Rosalía Gómez Lasheras (piano) brengt het prachtige werk ten gehore van G. Frescobaldi(1583-1643) en G. Ligeti (1923-2006). Twee componisten uit verschillende perioden die zochten naar de grenzen van verandering en vernieuwing.

Wanneer
Zondag 17 juli om 15.00 en 16.00 uur
Waar
Sint-Catharinakathedraal naast de ingang van Museum Catharijneconvent

Over Rosalía Gómez Lasheras

Rosalía, studeerde aan het Utrechts Conservatorium en aan de Hochschule für Musik Basel. Tegelijkertijd studeert ze fortepiano aan de Schola Cantorum Basiliensis. Na het winnen van de Young Pianist Foundation Competition in Amsterdam (2013), debuteerde zij in zalen zoals het Concertgebouw Amsterdam, Tivoli Vredenburg Utrecht, Palau de la Música Catalana, Cairo Opera House, Dortmund Konzerthaus en Herkulessaal in München en onder andere in Spanje , Nederland, Portugal, België, Zwitserland, Duitsland, Rusland, Egypte en de VS. Haar interesse voor de geschiedenis van de muzikale esthetiek tussen de 17e en 21e eeuw heeft haar ertoe gebracht te experimenteren met een breed scala aan instrumenten: van barok tot elektronische keyboards.


Over Catharijn Classique

Kom naar de betoverende concertserie Catharijn Classique. De jaarlijkse zomerconcerten van het museum vinden elke zondag plaats in de Sint-Catharinakathedraal, direct naast het museum. Bij de programmering is een link gelegd naar de tentoonstelling Van God Los? die tot 28 augustus te zien is. De concerten vinden tweemaal per zondag plaats: om 15.00 en 16.00 uur. Per optreden is hetzelfde programma van een half uur te horen. De toegang is gratis. Vrije inloop. Tijdens het optreden zijn de deuren gesloten.