Catharinakathedraal

Zomerconcert: Trigon Ensemble

We zijn erg blij dat we in samenwerking met de Sint-Catharinakathedraal en de Vrienden van Museum Catharijneconvent dit jaar toch een serie van vier bijzondere gratis concerten kunnen organiseren. Dit keer niet in onze kloostertuin, maar in de prachtige kathedraal naast ons museum. De concerten passen inhoudelijk bij de tentoonstelling ‘Allemaal wonderen’. Komt u ook luisteren?

UPDATE: UITVERKOCHT. Denkt u eraan om te reserveren? De gratis kaartjes zijn beperkt beschikbaar. Reserveren kan binnenkort via ons reserveringssysteem! U reserveert dan een plek voor het concert in de kerk. Wilt u ook het museum bezoeken? Dan dient u hiervoor een apart tijdslot te reserveren.

Wanneer
Zondag 16 augustus 2020 15.00-15.45u (uitverkocht)
Waar
Catharinakathedraal, Lange Nieuwstraat 36 Utrecht
Bereikbaarheid Reserveer uw ticket

Wonderbaarlijke vrouwen en hun liederen over wonderen

Hildegard von Bingen, de Amsterdamse begijnen, Suster Bertken

Artistiek leider Margot Kalse richtte Trigon op naar aanleiding van haar examen Uitvoerend Musicus (Master) aan de opleiding Early Vocal Music bij Rebecca Stewart aan het Fontys conservatorium te Tilburg in 1998. Aan dit instituut gaf zij vervolgens zeven jaar les in vocale techniek voor de oude muziek. Zij studeerde tevens solozang aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en Nederlands (oude letteren) aan de RU Leiden. Zij is een specialist in middeleeuwse muziek en barokmuziek en het zingen in het Nederlands. Als solist zingt zij een breed repertoire, van middeleeuwen tot hedendaags.

Maria van Oosterhout studeert Italiaanse taal en cultuur aan de Universiteit van Utrecht. Ze volgt sinds jonge leeftijd zanglessen bij Margot Kalse en vertolkte hoofdrollen in de opera’s Dido and Aeneas van Purcell, Semele van Händel en in het Scarlatti-project van Key2Singing. Daarnaast zingt ze regelmatig mee in concerten van ensemble Trigon.

Esther Kronenburg studeerde Oude Vocale Muziek aan het conservatorium van Tilburg bij Ildikó Hajnal. Sinds haar afstuderen in 2012 wordt ze gecoacht door Xenia Meijer. Esther treedt op als soliste en in ensembleverband, met de nadruk op muziek uit de middeleeuwen en renaissance. Ze trad met diverse ensembles op in oude muziekfestivals in Nederland, België en Rusland.

Ook welkom!

Concert op zondag 23 augustus

Wouter van Belle, orgel, Sebastiaan Haverkate en Sander Beens , trompet.
Werk van Antonio Vivaldi 1678-1741 en Jean Langlais 1907-1991.

Denkt u eraan om te reserveren? De gratis kaartjes zijn beperkt beschikbaar. Reserveren kan binnenkort via ons reserveringssysteem! U reserveert dan een plek voor het concert in de kerk. Wilt u ook het museum bezoeken? Dan dient u hiervoor een apart tijdslot te reserveren.