Teun & Teun

Catharijn Classique - 14 augustus

Schitterend barokconcert door Teun Braken (kistorgel ) en Teun Wisse (blokfluit). Met vroegbarokke instrumentele bewerkingen van geestelijke muziek. Werk van van onder andere Jacob van Eyck, Jan Pieterszoon Sweelinck en Pierluigi da Palestrina.

Wanneer
Zondag 14 augustus om 15.00 en 16.00 uur
Waar
Sint-Catharinakathedraal naast de ingang van Museum Catharijneconvent

Over de musici

Teun &Teun vormden aan het begin van hun studietijd een duo op blokfluit en cembalo, niet uitsluitend vanwege het feit dat een ensemblenaam voor het oprapen lag: ze delen ook een goede vriendschap en een liefde voor barokmuziek. Hun lange samenwerking bracht ze op de podia in Nederland, Duitsland, Schotland, Bulgarije, Zwitserland. Naast hun interesse voor bekend en onbekend barokrepertoire voor hun originele samenstelling, arrangeren ze ook werk voor hun ensemble, zoals recentelijk voor de Seizoens-tournee van de Organisatie Oude Muziek de Engelse Suites van Johann Sebastian Bach in een bewerking voor blokfluit en cembalo.

Over Catharijn Classique

Kom naar de betoverende zomerconcertserie Catharijn Classique, geprogrammeerd door Barend Tobé. De concerten vinden plaats in de Sint-Catharinakathedraal, direct naast het museum. Bij de programmering is een link gelegd naar de tentoonstelling Van God Los? De onstuimige jaren zestig die tot 28 augustus te zien is.

De concerten vinden tweemaal per zondag plaats: om 15.00 en 16.00 uur. Per optreden is hetzelfde programma van een half uur te horen. De toegang is gratis. Vrije inloop. Tijdens het optreden zijn de deuren gesloten.