Ray (2022) door Vibeke Mascini, tentoongesteld in de Sint-Catharinakathedraal, Utrecht (bovenaanzicht), foto door Tom Janssen

Catharijn Classique - 10 juli

Geniet deze zondag van kerkcomposities van de vernieuwende geestelijken Bernard Huijbers (1922 - 2003), Huub Oosterhuis (1933) en Antoine Oomen (1945). Zing mee met de bekende liederen! Met Gerard Beemster (dirigent ), projectkoor Convocati (zang) en Wouter van Belle (orgel).

Wanneer
Zondag 10 juli om 15.00 en om 16.00 uur
Waar
Sint-Catharinakathedraal naast de ingang van Museum Catharijneconvent

Over de musici

Wouter van Belle

Wouter studeerde orgel en piano aan het voormalig Instituut voor Katholieke Kerkmuziek in Utrecht. In mei 1985 werd hij benoemd tot hoofdorganist van de Sint-Catharinakathedraal in Utrecht en begeleider van het Kathedrale Koor Utrecht. Hij treedt op als concertorganist en koorbegeleider en werkt als piano- en orgeldocent in Utrecht. Als componist schrijft Wouter veelal in opdracht van koren en ensembles. Naast kerkmuziek is inmiddels een aantal grotere composities van zijn hand verschenen. Tijdens de lockdown ten gevolge van de coronapandemie schreef Wouter veel kerkmuziek. In 2020 ontving hij de Willem Vogel Oeuvreprijs voor zijn veelzijdig werken als componist

Gerard Beemster

Gerard studeerde aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek in Utrecht de hoofdvakken koordirectie, piano en orgel. Later voltooide hij ook zijn opleiding solozang aan het Conservatorium Alkmaar. Van 1989 tot september 2016 was hij als 'zangmeester' verbonden aan de Kathedrale Koorschool Utrecht en tot 2021 was hij dirigent van het Kathedrale Koor Utrecht, het koor van de St.-Catharinakathedraal. Momenteel is hij actief als dirigent van enkele ensembles en met name van het projectkoor ‘Convocati‘, waarmee bijzondere koorprojecten worden ondernomen.

Over Catharijn Classique

Kom naar de betoverende zomerconcertserie Catharijn Classique, geprogrammeerd door Barend Tobé. De concerten vinden plaats in de Sint-Catharinakathedraal, direct naast het museum. Bij de programmering is een link gelegd naar de tentoonstelling Van God Los? die tot 28 augustus te zien is.

De concerten vinden tweemaal per zondag plaats: om 15.00 en 16.00 uur. Per optreden is hetzelfde programma van een half uur te horen. De toegang is gratis. Vrije inloop. Tijdens het optreden zijn de deuren gesloten.