HOT orgeltrio

Catharijn Clasique - 28 augustus

Luister naar HOT: Het Orgel Trio. Met Steven Kamperman (klarinet), Dion Nijland (contrabas) en Berry van Berkum (orgel). Het trio speelt bewerkingen van bekende muziek van Jan Peterszoon Sweelinck. Ze klinken minimalistisch, maar het concert eindigt in een dolle boel!

Wanneer
Zondag 28 augustus om 15.00 en om 16.00 uur
Waar
Sint-Catharinakathedraal naast de ingang van Museum Catharijneconvent

Bulderende geluidsfabriek

HOT: Het Orgel Trio laat zien dat er op het orgel in de kerk véél meer kan dan het spelen van het bekende repertoire.

Onder de handen van kerkorganist Berry van Berkum schuurt, trekt, buldert en zindert de indrukwekkende geluidsfabriek. Met de meeslepende altklarinettist Steven Kamperman en de gloedvolle contrabassist Dion Nijland staat er een trio met een bijzonder geluid dat voortdurend de interactie met elkaar, de ruimte en de galm opzoekt.

Over Catharijn Classique

Kom naar de betoverende concertserie Catharijn Classique die museum Catharijneconvent alweer voor de elfde keer organiseert. De zomerconcerten, geprogrammeerd door Barend Tobé, vinden plaats in de Sint-Catharinakathedraal, direct naast het museum. Bij de programmering van 2022 is een link gelegd naar de tentoonstelling Van God Los? de onstuimige jaren zestig die tot 28 augustus te zien is. De concerten vinden tweemaal per zondag plaats: om 15.00 en 16.00 uur. De toegang is gratis. Vrije inloop. Tijdens de concerten zijn de deuren gesloten.