Utrecht in vogelperspectief

Catharijneconvent & CareFull

Museum Catharijneconvent is een van de locaties die meewerken aan CareFull, een kunstmanifestatie door de stad Utrecht. Het museum biedt een podium aan twee kunstenaars die hun verrassende licht werpen op aandachtig leven.

Wat betekent het om een zorgzaam leven te lijden, met aandacht voor jezelf, voor anderen en je omgeving? Bij geluk en verdriet, bij ziekte en gezondheid? Dit najaar biedt Museum Catharijneconvent een podium om stil te staan bij die vragen, als trotse locatie in de kunstroute CareFull. In ons historische gebouw zaten vroeger zowel een klooster als een ziekenhuis, waarin met aandacht en zorg werd geleefd. Als museum zetten we die traditie voort, door een plek te zijn waar iedereen welkom is.

Wanneer
10 september - 30 oktober 2022
Waar
Museum Catharijneconvent Lange Nieuwstraat 38 3512 PH Utrecht
Bereikbaarheid

Een podium om stil te staan bij vragen over aandacht en zorg

Catharijneconvent & CareFull

De twee bijzondere kunstwerken die tijdens CareFull te zien zijn in het pandhof en op het binnenplein van het museum, schijnen een eigentijds en eigenzinnig licht op de nog altijd relevante thema’s van aandacht en zorg.

In de fotoserie The Healer van Bart Lunenburg spelen kruiden en hun zuiverende en geneeskundige kracht een hoofdrol. Dit resulteert in poëtische beelden die tegenwichten als hoop en verval, en genezing en vernietiging, samenbrengen. Buba Čvorić vervat in Vader zowel de sprankelende als complexe kanten van persoonlijke relaties en herinneringen. Kunnen littekens van weleer uiteindelijk transformeren tot een verrijking van het leven of een bron van wijsheid?

Een eigentijds en eigenzinnig perspectief op zorgzaam leven, met aandacht voor jezelf, voor anderen en je omgeving

Ontdek de rijke geschiedenis van Utrecht

CareFull vindt plaats in het kader van het culturele programma Utrecht 900, waarmee de rijke geschiedenis van 900 jaar stad en haar inwoners wordt gevierd. Ruim 50 kunstenaars en meer dan 20 bijzondere plekken worden in de gratis toegankelijke kunstroute samengebracht. Bij de deelnemende locaties en op andere plekken in de stad is een flyer te vinden met de route.