Gereformeerde Gemeente Gouda

Binnenkijken bij een kerk op de Biblebelt

Benieuwd hoe een kerk op de Biblebelt er van binnen uitziet? Neem op zaterdag 17 augustus een kijkje in het bijzondere gebouw van de Gereformeerde Gemeente Gouda. Om 11.00 en om 14.00 uur zijn er rondleidingen door de architect van de kerk, Mart Ros.

Wanneer
Zaterdag 17 augustus, 11.00 uur en 14.00 uur
Waar
Gereformeerde Gemeente Gouda Nieuwe Gouwe O.Z 2B 2801 SB Gouda

Opvallend gebouw

U bekijkt een opvallend gebouw uit 2008 dat op een niet zo traditionele plek staat. In de kerk passen maar liefst 1600 mensen die zondag na zondag de dienst bijwonen. Vaak zelfs twee keer op een dag. Mart Ros van RoosRos Architecten, het bureau dat deze en veel andere kerken op de Biblebelt ontwierp, leidt u graag rond.

U komt meer te weten over de totstandkoming van de kerk en de bijzondere glaskunst in het gebouw. De organist speelt een stukje voor u op het orgel en u krijgt inzicht in de functie die het gebouw op zondag, maar ook op andere dagen heeft. De kerk heeft bijvoorbeeld een eigen bibliotheek, een grote, professionele keuken en verschillende ruimtes - met eigen orgel - voor doordeweekse activiteiten.


Praktische informatie

De rondleidingen zijn om 11.00 en om 14.00 uur. Ze zijn gratis en duren ongeveer een uur. Reserveren kan via info@catharijneconvent.nl of 030-2313835.


Locatie

Gereformeerde Gemeente Gouda, Nieuwe Gouwe O.Z 2B, 2801 SB Gouda.


Bereikbaarheid

Het gebouw van de Gereformeerde Gemeente Gouda is op verschillende manieren te bereiken. Komt u met de trein? U kan het gebouw lopend of per (OV-)fiets vanaf station Gouda bereiken.

Fietsen:
De kerk bevindt zich op een fietsafstand van ongeveer 7 minuten vanaf station Gouda. U kunt hiervoor bijvoorbeeld een OV-fiets huren bij Fietspoint Oldenburger, uitgang noordzijde.

Lopen: De kerk bevindt zich op een loopafstand van ongeveer 20 minuten vanaf station Gouda. Let op: soms loopt u hierbij een stuk over het fietspad.

Auto: Er zijn voldoende parkeerplekken bij de kerk.