Primair onderwijs

Alles kids

Op 20 oktober is er voor kinderen van alles te zien en te doen in het museum. Doe een speciale tour, luister naar sprookjes of maak je eigen gedicht!

Wanneer
Zondag 20 oktober
Waar
Museum Catharijneconvent Lange Nieuwstraat 38 3512 PH Utrecht
bezoekers info

Alles op de kop tour

Normaal sta je rechtop te kijken naar een kunstwerk. Maar wat als je dat nou eens liggend op de grond doet? Of kijkend door je benen? Met een gekke bril op je neus? Dan ziet de wereld er ineens anders uit! In deze speciale (te) gekke rondleiding ga je op een heel andere manier dan normaal op onderzoek uit. Je gaat ook zelf aan de slag. Durf jij mee te gaan met deze super rare alles staat op de kop tour?

Praktische informatie

De rondleidingen zijn op 20 oktober op de volgende tijdstippen:

  • 13:00-13:45
  • 14:00-14:45
  • 15:00-15:45
  • 16:00-16:45

Reserveren is niet mogelijk. Gratis kaarten zijn af te halen bij de kassa van het museum vanaf 11:00 uur. De rondleidingen zijn voor kinderen van ca. 4 tot ca. 7 jaar.

Per rondleiding zijn er maximaal 20 kaarten beschikbaar en vol is vol. Wees er dus op tijd bij!

.

Verhaaljutters: sprookjes in de mix

De Verhaaljutters struinen de wereld af, op zoek naar verhalen om te jutten. Soms komen zij alleen heel ongebruikelijke verhalen tegen. Wat nu als de kikker helemaal niet gekust wilde worden? Of als de draak alleen maar probeerde om de prins te helpen? Of als Sneeuwwitje niet wist dat ze allergisch was voor appels? De verhalen die je kent zijn niet altijd wat ze lijken. De Vergaaljutters vertellen de sprookjes die je kent vanuit een invalshoek die je nog nooit eerder gehoord had. Ga jij mee een wereld vol onverwachte verhalen in?


Praktische informatie verhaaljutters

Datum 20 oktober. Locatie: Museum Catharijneconvent (auditorium).

  • 12:15-12:45
  • 13:15-13:45
  • 14:15-14:45

Deelname is gratis en reserveren is niet mogelijk. Kaarten verkrijgbaar bij de kassa. Sprookjes in de mix is geschikt voorkinderen vanaf ca 8 jaar.

Spelen met taal

Is het elke dag feest met jouw hond, je cavia of de kat? En wat vindt jouw huisdier eigenlijk van zijn baasje? Past een zebra in een streepgedicht? Is een steenuil zwaar of licht? Wie of wat zit er verstopt in jouw kunstwerk? Verzin je een nieuwe diersoort? Wat schrijf je op? Wat streep je door? Ga samen met Cora de Vos en Anneke van Schaik op ontdekkingsreis en maak je eigen dierengedicht.

Praktische informatie

Datum: 20 oktober. Locatie: Museum Catharijneconvent (Grachtenzaal)

  • 14:00-14:45
  • 15:00-15:45

Deelname is gratis (kaarten verkrijgbaar bij de kassa). Spelen met taal is geschikt voor kinderen van ca. 6-12 jaar.

Alles kids

Alle programma's zijn onderdeel van Alles Kids. Tijdens de derde editie van Alles Kids kun je weer een dag lang van alles zien, doen en beleven op heel veel verschillende plekken in de stad. Thema is ‘spelen met perspectief’ waaraan de vele deelnemers hun eigen invulling aan hebben gegeven. Van Domplein tot Leidsche Rijn, de wonderlijke wereld van Alles Kids zet met vele culturele activiteiten Utrecht één dag lang op z’n kop