Rianneke van der Houwen

The making of 'Gospel. Muzikale reis van kracht en hoop'

Conservator Rianneke van der Houwen vertelt u in deze lezing uitgebreid over de totstandkoming van de Gospeltentoonstelling. Voor museum Catharijneconvent een bijzondere tentoonstelling, niet alleen door de vele samenwerkingen, maar ook vanwege de weinige fysieke objecten en het belang van audio- en videofragmenten.

Wanneer
7 februari 2023 om 14.00 uur
Waar
Museum Catharijneconvent, Lange Nieuwstraat 38, Utrecht
Reserveer hier uw kaartjes

Bijna drie jaar geleden zat zangeres Giovanca bij 'De wereld draait door'. Daarbij vertelde ze dat Black gospel ook in Nederland elke week floreert in internationale kerken. Matthijs van Nieuwkerk, en zijn complete publiek, waren stomverbaasd. Op dat moment ontstond het idee voor 'Gospel. Muzikale reis van kracht en hoop'.

Conservator Rianneke van der Houwen vertelt u in deze lezing uitgebreid over de totstandkoming van de Gospeltentoonstelling. Een tentoonstelling die tot gemaakt is met tal van partners, bruikleengevers, musici en heel veel andere mensen. En een tentoonstelling die mee dan ooit niet afhankelijk is van fysieke objecten. Rianneke vertelt over het maken van een a-typische tentoonstelling.

Praktische informatie

  • Kaarten kunt u reserveren via bovenstaande knop
  • Entree is gratis met geldig museum entreebewijs; reserveren is verplicht.