Leo Blokhuis

De ontwikkeling van gospel

Gospelmuziek is een belangrijke pijler van de moderne popmuziek. In deze lezing schetst Leo Blokhuis zowel de muzikale als de inhoudelijke lijnen waarlangs de gospel zich ontwikkelde. Hij voert ons langs belangrijke artiesten als Mahalia Jackson, Sam Cooke en The Staple Singers.

Wanneer
11 februari 2023 om 14.00 uur
Waar
Museum Catharijneconvent, Lange Nieuwstraat 38, Utrecht
Reserveer uw kaartjes

Gospelmuziek, de muziek die in de vroege Afro-Amerikaanse kerken werd gemaakt, is een belangrijke pijler van de moderne popmuziek. In deze lezing schetst Leo Blokhuis zowel de muzikale als de inhoudelijke lijnen waarlangs de gospel zich ontwikkelde en voert hij ons langs belangrijke artiesten als Mahalia Jackson, Sam Cooke en The Staple Singers.

Leo Blokhuis (Zevenbergen, 1961) vindt zichzelf meer een muziekliefhebber dan popprofessor, een titel die hem vaak wordt toegedicht. De liefde voor muziek - en alles wat daarmee te maken heeft - belijdt hij in zijn boeken, radioprogramma’s, in tv-programma’s en in het theater.

In 2008 won hij de Pop Media Prijs voor zijn “enorme feitenkennis” en zijn “liefde voor het liedje”. In 2011 won hij met zijn boek ‘The Sound of the Westcoast’ de Gouden Tulp voor het beste informatieve boek van het jaar.

Praktische informatie

  • Kaarten zijn te reserveren via de button rechtsboven.
  • Entree is gratis met geldig museum entreebewijs; reserveren is verplicht.