Katharine Dain en Sam Armstrong, foto: Jasper Grijpink

Katharine Dain & Sam Armstrong

Laat u meevoeren door het prachtige tweespel van Katharine Dain, die de zang voor haar rekening neemt en Sam Armstrong op de piano. Zij zullen een mix van liederen ten gehore brengen over Maria Magdalena en een set van Lili Boulanger, een geweldige componist die haar erkenning eindelijk honderd jaar na dato krijgt! Het hele programma (zelfs Schönberg!) is uitermate sfeervol, romantisch en mooi; alle teksten gaan over liefde (devotionele en menselijke) en verlies.

De werken die u te horen krijgt zijn van Arnold Schönberg (1874-1951) Erwartung, Op. 2/1. Schenk mir deinen goldenen Kamm, Op. 2/2. Samuel Barber (1910-1981) The Crucifixion, Op. 29/5. The Desire for Hermitage, Op. 29/10. Lili Boulanger (1893-1918) Clairières dans le ciel, met: 1. Elle était descendue au bas de la prairie, 8. Vous m’avez regardé, 9. Les Lilas qui avaient fleuri, 10. Deux ancolies, 11. Parce que j’ai souffert, 12. Je garde une médaille d’elle, 13. Demain fera un an

Wanneer
Zondag 8 aug om 15.00 en om 16.00 uur
Waar
Sint-Catharinakathedraal, Utrecht
Reserveer uw tickets

Musici

De Amerikaans-Nederlandse sopraan Katharine Dain is een musicus met een onverzadigbare nieuwsgierigheid, actief in opera, orkestrepertoire, oratorium en kamermuziek in Europa en Noord-Amerika. Na het behalen van de hoofdprijs in de Clermont-Ferrand Competitie (waarin Diapason haar een "openbaring" noemde), debuteerde Dain als Konstanze in een productie van Mozarts Die Entführung aus dem Serail in de operahuizen van Clermont-Ferrand, Avignon, Rouen, Massy en Reims. Ze bereikte vele muzikale hoogtepunten zowel in Nederland als in het buitenland . Ze is mede-oprichter van Damask Vocal Quartet, wiens debuutalbum "O schöne Nacht" in 2018 de Franse Choc de Classica-prijs en universele lof in de pers won. Dain is afgestudeerd aan Harvard University (Boston), Guildhall (Londen) en Mannes (New York), en woont momenteel in Rotterdam.

De Britse pianist Sam Armstrong, geprezen als "een groot nieuw internationaal pianotalent" en een "pianist met een zeer persoonlijke muzikale uitstraling" (The Arts Desk), brengt de muziek met grote passie en. Hij speelde solorecitals in het Concertgebouw Amsterdam Kleine Zaal, Carnegie Hall's Weill Recital Hall in New York, en Wigmore Hall in Londen en trad op als concertsolist met de National Symphony of Ecuador evenals verschillende optredens in Azië en vele andere internationale podia, , Speelde kamermuziek in Manchester's Bridgewater Hall, de Krzyzowa Music en Just Classik festivals en solo recitals in Duitsland en Nederland. Hij werkt samen met sopraan Katharine Dain, violiste Fenella Humphreys en klarinettist Lars Wouters van den Oudenweijer. Sam was te gast op vele festivals als Aldeburgh, Cheltenham, Mecklenburg-Vorpommen, Münsterland, Prussia Cove Open Chamber Music en Ravinia

Praktische informatie

  • Bij elk concert houden we ons aan de coronarichtlijnen, zodat we anderhalve meter afstand kunnen garanderen. Alle concerten worden twee keer achter elkaar gegeven en duren 30 minuten.
  • De concerten vinden plaats in de Sint- Catharinakathedraal, naast het museum om 15.00-15.30 uur en 16.00-16.30 uur
  • Deelname aan het concert is gratis. Wel moet u van te voren te reserveren. Reserveren kan via de knop bovenaan deze pagina.
  • Wilt u ook naar de tentoonstelling Maria Magdalena? U dient hiervoor apart een ticket te reserveren.