Header labrys

4-daagse kunstreis: Ontdek het 16de-eeuwse Antwerpen

Ontdek de turbulente periode van het zestiende-eeuwse Antwerpen in het echt! Tijdens deze bijzondere kunstreis neemt tentoonstellingsconservator Micha Leeflang u mee langs bijzondere plekken en kunstwerken die de verhalen achter Ode aan Antwerpen vertellen.

Wanneer
21 t/m 24 september 2023
Waar
Antwerpen
Meer informatie en boeken via Labrys Reizen

Op reis met de conservator: Renaissance in Antwerpen

Tijdens deze korte kunstreis onder leiding van tentoonstellingsconservator Micha Leeflang ontdekt u het zestiende-eeuwse Antwerpen. Indertijd was dit dé belangrijkste handelsmetropool van West-Europa, waar zich een florerende kunstmarkt ontwikkelde. De groeiende vraag naar schilderijen in deze periode bracht de schilderkunst tot grote hoogte.

De religieuze onrust was op verschillende manieren van invloed op de kunst, niet alleen in Vlaanderen maar ook in Holland. U leert deze woelige geschiedenis kennen aan de hand van bezoeken aan diverse ateliers, huizen, kunstwerken, musea en kerken.

Samenwerking tussen Museum Catharijneconvent & Labrys Reizen

Deze vierdaagse reis wordt georganiseerd door Labrys Reizen. Inhoudelijk wordt de reis naar Antwerpen begeleid door conservator van Museum Catharijneconvent Micha Leeflang. Gedurende de hele reis wordt zij bijgestaan door (verplichte) gidsen. Ook is er een organisatorisch begeleid(st)er bij de groep.


Verdere informatie over de reis, het programma en de kosten vindt u op de website van Labrys.


Over Micha Leeflang

Micha Leeflang studeerde technische kunstgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar ze in 2007 promoveerde op het proefschrift Uytnemende Schilder van Antwerpen. Joos van Cleve: atelier, productie en werkmethoden. Van 2005 tot 2007 was ze als curatorial researcher verbonden aan het Rijksmuseum in Amsterdam. Sinds 2007 is ze werkzaam als conservator bij Museum Catharijneconvent in Utrecht, waar ze onder andere verantwoordelijk was voor de tentoonstellingen Ontsnapt aan de Beeldenstorm, Middeleeuwse beeldhouwkunst (2012-2013) en meest recent: Ode aan Antwerpen, het geheim van de Hollandse meesters (2023).