Teun Braken, Teun Wisse, foto:

Teun Wisse en Teun Braken met Carola Fahrion en Garance boizot

Op zondag 29 augustus kunt u luisteren naar een schitterende instrumentale dans van Teun Wisse (blokfluit), Teun Braken (orgel) en Garance boizot (cello). Daarbij passend, de prachtige stem van Carola Fahrion.

Maria Magdalena staat centraal in dit concert, gezien door de ogen van Franse barokcomponisten. met vocale werken van Marc-Antoine Charpentier (1643-1704 ) en Sebastien de Brossard (1655-1730).

Wanneer
Zondag 29 aug om 15.00 en om 16.00 uur
Waar
Sint-Catharinakathedraal, Utrecht
Reserveer uw tickets

Musici

Teun Wisse blokfluitist en historische fagottist, studeerde bij Heiko ter Schegget aan het Conservatorium van Utrecht, waar hij in 2015 cum laude afstudeerde. Na toekenning van beurzen door het Prins Bernhard Cultuurfonds en het VSB fonds, studeerde hij in Bazel aan de Schola Cantorum Basiliensis bij Conrad Steinmann (blokfluit) en Donna Agrell (fagot). Teun geeft concerten met ensembles als het Hassler Consort (Duitsland), Camarata Variabile (Zwisterland), en Ensemble P. A. Locatelli (Italië). Samen met clavecinist Teun Braken vormt hij het duo Teun&Teun. Naast zijn uitvoerende activiteiten, doceert Teun blokfluit aan de Musikschule Konservatorium Zürich.
Teun Braken klavecinist en organist, studeerde klavecimbel aan de conservatoria van Utrecht en Amsterdam bij Siebe Henstra en Menno van Delft. In Utrecht studeerde hij ook orgel bij Reitze Smits. Na het voltooien van zijn Master klavecimbel, verhuisde Teun naar Bazel, waar hij basso continuo & ensemble-leiding studeerde bij Jörg-Andreas Bötticher en orgel bij Tobias Lindner. Als veelgevraagd continuo-speler en solist speelde Teun in tal van festivals in binnen en buitenland. Sinds 2021 is Teun als hoofdorganist verbonden aan de Reformierte Kirche Frick (Zwitserland).


Na het afsluiten van haar studie muziekwetenschappen aan de Eberhard Karls Universiteit Tübingen, begon Cornelia Fahrion aan haar studie zang aan het Institut für Alte Musik Trossingen, die zij in 2018 met distinctie afsloot. Aansluitend, zette zij haar zang studie voort onder begeleiding van Professor Ulrich Messthaler aan de Schola Cantorum Basiliensis. Fahrion is een veelgevraagde concertzangeres met een breed repertoire. In 2017 zong zij in het Bachfest Leipzig. Fahrion zong in radio- opnames van de SR & SWR en won verder talrijke prijzen. Fahrion werkt samen met veel verschillende ensembles en gezelschappen, zoals bijvoorbeeld het Stuttgarter Kammerchor.

Garance Boizot, gambiste en barokcelliste, werd geboren in Parijs in een familie van musici. Die instrumenten gaven haar de mogelijkheid in verschillende samenstellingen te spelen, zoals in orkest, strijkkwartet, gamba consort, en vele kamermuziekformaties. Zij studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en het Conservatoire National Supérieure de Musique et de Danse in Lyon.Ze heeft deel uitgemaakt van verschillende orkesten en ensembles zoals ‘Koechel 440’, ‘La Banda Ariosa’ en ‘World Opera Lab’, waar ze het podium deelde met een danser en een verteller.

Praktische informatie

  • Bij elk concert houden we ons aan de coronarichtlijnen, zodat we anderhalve meter afstand kunnen garanderen. Alle concerten worden twee keer achter elkaar gegeven en duren 30 minuten.
  • De concerten vinden plaats in de Sint- Catharinakathedraal, naast het museum om 15.00-15.30 uur en 16.00-16.30 uur
  • Deelname aan het concert is gratis. Wel moet u van te voren te reserveren. Reserveren kan via de knop bovenaan deze pagina.
  • Wilt u ook naar de tentoonstelling Maria Magdalena? U dient hiervoor apart een ticket te reserveren.