Quirine van Hoek en Ellen Zijm

Duo de Thuiskomst

Duo de Thuiskomst met Quirine van Hoek en Ellen Zijm. Tijdens dit concert geniet u van een wel heel bijzondere instrumentencombinatie: viool en accordeon! De Thuiskomst gaat op ontdekkingstocht in de wereld van de vrouwelijke componisten. U hoort muziek die veelal voor piano en zang is geschreven, maar in een verrassend nieuw jasje is gestoken.

Deze reis door de tijd bevat werken van Hildegard von Bingen (1098-1179): Ordo Virtutum: Proloque, Amy Beach (1867-1944): Eskimos Guitare, Cécile Chaminade (1857-1944): Sur la plage, Elisabeth Turner (1730-1756): set liederen en Kennedy-Fraser (1857-1930): lied

Wanneer
Zondag 25 juli om 15.00 en om 16.00 uur
Waar
Sint-Catharinakathedraal, Utrecht
Reserveer uw tickets

Musici

De Thuiskomst’ is een duo in de bijzondere combinatie van viool en accordeon. Door de ongewone combinatie van instrumenten weten Quirine van Hoek en Ellen Zijm hun publiek telkens weer te verrassen met de ongekende mogelijkheden in klank en repertoire. Zij staan bekend om hun afwisselende programma’s. Tot hun veelzijdige repertoire behoort ook een aantal thematische programma’s, waarvan er twee reeds op cd zijn uitgebracht: ‘De Thuiskomst in de vroege Barok’ (2015) en ‘Tapas, De Thuiskomst in Spanje’ (2018).

Quirine en Ellen spelen al samen sinds hun middelbareschooltijd, maar besloten in 2010 hun duo nieuw leven in te blazen als De Thuiskomst. Sindsdien hebben ze lessen gevolgd bij o.a. Stefan Hussong, concerten verzorgd bij o.a. het Grachtenfestival, Fringe programma’s van Oude Muziek festivals en op verschillende grote podia zoals Vredenburg en het Concertgebouw. Ook zijn ze met regelmaat te gast bij radio4, van o.a. de Spiegelzaal tot de muziekfabriek met hun eigen compositie in ‘Vrij Spel’. In 2020 maakten ze tevens online een gehele muzikale adventskalender.Beide musici sloten hun Master of Music af met een 10.

Praktische informatie

  • Bij elk concert houden we ons aan de coronarichtlijnen, zodat we anderhalve meter afstand kunnen garanderen. Alle concerten worden twee keer achter elkaar gegeven en duren 30 minuten.
  • De concerten vinden plaats in de Sint- Catharinakathedraal, naast het museum om 15.00-15.30 uur en 16.00-16.30 uur
  • Deelname aan het concert is gratis. Wel moet u van te voren te reserveren. Reserveren kan via de knop bovenaan deze pagina.
  • Wilt u ook naar de tentoonstelling Maria Magdalena? U dient hiervoor apart een ticket te reserveren.