Lette Vos en Tobias Segura Peralta, foto: Christi van Berlo

Segura Peralta, Lette Vos, Euwe en Sybolt de Jong

Vandaag kunt u genieten van een prachtige samenwerking tussen Tobias Segura Peralta (countertenor), Lette Vos (sopraan) en de gebr. Euwe en Sybolt de Jong op de kofferorgels. Centraal staat het werk van Giovanni Battista Pergolesi (1710-1736), Het Stabatmater. Veel componisten hebben grote bewondering voor dit werk en maakten bewerkingen van dit beroemde stuk!

De Italiaan Giovanni Pergolesi (1710-1736) werd geboren in Pozzuoli als zoon van een schoenmaker. Als twaalfjarige werd hij door een weldoener naar deze stad gestuurd om er muziek te studeren. Na zijn opleiding nam de prins van Stigliano hem in bescherming. Pergolesi, die viool en orgel beoefende, werd bekend door zijn komische opera’s, waarvan La Serva Padrona (De bazige meid) nog regelmatig uitgevoerd wordt. Toen hij zijn einde voelde naderen, zocht hij onderdak in een klooster. Daar ontstond zijn beroemde Stabat Mater (Latijn voor ‘De moeder stond’).

Wanneer
Zondag 22 aug om 15.00 en om 16.00 uur
Waar
Sint-Catharinakathedraal, Utrecht
Reserveer uw tickets

Musici

Tobias Segura Peralta, countertenor
Tobias begon zijn muzikale vorming als jongenssopraan op de Kathedrale Koorschool Utrecht. Hij vervolgde zijn studie op het Utrechts Conservatorium, waar hij in 2017 cum laude afstudeerde bij Jon Thorsteinsson. Naast zijn vele ervaring als ensemblezanger is hij als freelancer o.a. verbonden aan het Nederlands Kamerkoor, het koor van De Nationale Opera, De Nederlandse Bachvereniging, Cappella Amsterdam, The Sixteen, Consensus Vocalis en Hieronymus Ensemble. Tobias is tevens werkzaam als dirigent en vocal coach.
Lette Vos, sopraan
Lette studeerde in juni 2017 af aan HKU Utrechts Conservatorium. Haar ruime ervaring als koor- en ensemblezangeres kenmerkt zich vooral door diversiteit en het oprekken van de grenzen van 'klassiek'. In maart 2017 zong Lette in het koor van de Nationale Opera Talent bij de productie The New Prince in een regie van Lotte de Beer, en sinds voorjaar 2018 zingt ze regelmatig bij Consensus Vocalis, o.a. in diverse operaproducties van de Nationale Reisopera en in de kindervoorstelling Lev. In 2017-2018 maakte ze tevens deel uit van de eerste lichting van NKK NXT, een talentontwikkelingstraject van het Nederlands Kamerkoor. In augustus 2019 stond ze als lid van het Hieronymus Ensemble in de finale van het Internationaal Van Wassenaer Concours.
Euwe de Jong
Euwe heeft aan het Stedelijk Conservatorium te Groningen de hoofdvakken orgel bij Wim van Beek en Theorie der Muziek bij Rein Ferwerda gestudeerd. In 1982 behaalde hij het diploma uitvoerend musicus orgel en 1985 het einddiploma Theorie der Muziek. Euwe de Jong is werkzaam als kerndocent muziektheoretische vakken aan het Conservatorium van Utrecht.
Sybolt de Jong
Sybolt heeft orgel bij Wim van Beek en Johan Beeftink en klavecimbel bij Jacques Ogg gestudeerd aan het Stedelijk Conservatorium te Groningen. Ook volgde hij aan hetzelfde instituut pianolessen bij Rob van Deinse, en in El Escorial masterclasses klavecimbel bij Aline Zylberajch.In 1982 behaalde hij het diploma docerend musicus voor orgel en in 1985 het diploma uitvoerend musicus voor klavecimbel.
Als docent orgel, klavecimbel en ensemblespel is Sybolt de Jong van 1992 tot 2011 verbonden geweest aan het ICO, centrum voor kunst en cultuur te Assen. Hij is werkzaam als componist, docent en arrangeur.
De broers Euwe en Sybolt de Jong vormen sinds 2005 een orgelduo.

Praktische informatie

  • Bij elk concert houden we ons aan de coronarichtlijnen, zodat we anderhalve meter afstand kunnen garanderen. Alle concerten worden twee keer achter elkaar gegeven en duren 30 minuten.
  • De concerten vinden plaats in de Sint- Catharinakathedraal, naast het museum om 15.00-15.30 uur en 16.00-16.30 uur
  • Deelname aan het concert is gratis. Wel moet u van te voren te reserveren. Reserveren kan via de knop bovenaan deze pagina.
  • Wilt u ook naar de tentoonstelling Maria Magdalena? U dient hiervoor apart een ticket te reserveren.