Rosalia Gomez Lasheras, foto: Alexander Zeverijn

Rosalía Gómez Lasheras

Het laatste concert in deze reeks, maar niet de minste! Vandaag kunt u luisteren naar het adembenemende pianospel van Rosalía Gómez Lasheras. In haar werk staan sterke vrouwen uit de nieuwe en nieuwste periode centraal.

Wie zijn die sterke vrouwen? Wat dacht u van: Clara Schumann (1819-1896), een Duitse pianiste, componiste, pianodocente en uitgever. Variations on a Theme by Robert Schumann Op. 20.

Lily Boulanger (1893-1918), haar moeder was de Russische prinses Raïssa Ivanovna Mychetsky en zangeres. Haar vader was componist en pianist. Theme and Variations in C minor

Sofia Goebaidoelina: ( 1931- ), studeerde piano en compositie aan het conservatorium van Kazan, daarna compositie aan het conservatorium van Moskou. Al vroeg weigerde Goebaidoelina zich te conformeren aan het door de autoriteiten opgelegde socialistisch-realisme. Chaconne

Wanneer
Zondag 12 sept om 15.00 en om 16.00 uur
Waar
Sint-Catharinakathedraal, Utrecht
Reserveer uw tickets

Solist

Rosalía Gómez Lasheras geboren in 1994, begint haar pianostudie op 5-jarige leeftijd bij María José Cerviño en Alexander Gold. Daarna studeert ze Bachelor Degree bij Alan Weiss aan het Utrechts Conservatorium, en Master Performance en Solistin Diplom aan de Hochschule für Musik Basel bij Claudio Martínez Mehner en Anton Kernjak.
Na het winnen van de Young Pianist Foundation Competition in Amsterdam (2013), maakte ze haar debuut in zalen als het Concertgebouw Amsterdam (2013), Tivoli Vredenburg Utrecht (2015), Palau de la Música Catalana (2015), Cairo Opera House (2016), Konzerthaus Dortmund (2018) en Herkulessaal in München (2018), onder andere trad ze ook op in Spanje, Nederland, Portugal, België, Zwitserland, Duitsland, Rusland, Egypte en de VS.
Ze heeft gewerkt met specialisten op het gebied van historische uitvoerings- praktijken. Ze is verbonden aan de centra voor historische piano's Fondation Royaumont en La Nouvelle Athénes en trad op in oude-muziekcycli zoals Festival Espazos Sonoros, Jagthuis Fortepiano Weekend, Utrecht Early Music Festival Fringe of Musica Antica da Camera.
Ze werd ondersteund door instellingen als Diputación de la Coruña, Juventudes Musicales de España, Mozart Gesellschaft Dortmund en DOMS Stiftung. In 2015 kende de krant El Correo Gallego de titel Galicische van het Jaar toe voor "haar opvallende carrière en haar buitengewone artistieke volwassenheid".
Dankzij de Thüringen State's Qualification Scholarship for Women was ze in 2020 gasthoogleraar piano en kamermuziek met een focus op de historische uitvoeringspraktijk, aan de Hochschule für Musik FRANZ LISZT in Weimar.

Praktische informatie

  • Bij elk concert houden we ons aan de coronarichtlijnen, zodat we anderhalve meter afstand kunnen garanderen. Alle concerten worden twee keer achter elkaar gegeven en duren 30 minuten.
  • De concerten vinden plaats in de Sint- Catharinakathedraal, naast het museum om 15.00-15.30 uur en 16.00-16.30 uur
  • Deelname aan het concert is gratis. Wel moet u van te voren te reserveren. Reserveren kan via de knop bovenaan deze pagina.
  • Wilt u ook naar de tentoonstelling Maria Magdalena? U dient hiervoor apart een ticket te reserveren.