Albéniz trio

Albéniz Trio

Op deze eerste augustus kunt u luisteren naar een prachtig trio, genaamd Albéniz Trio! Javier Rameix zit achter de piano, Luis Maria Suarez speelt viool en Paula Brizuela de cello. Dit trio brengt de liefde tussen Felix Mendelssohn en Fanny Mendelssohn op een indrukwekkende wijze tot uiting.

Er zijn delen uit het Pianotrio van Felix Mendelssohn en uit het Pianotrio van zijn zus Fanny Mendelssohn te horen zijn, zoals van Felix Mendelssohn (1809-1847): Piano trio no.2 in c. minor, I Allegro energico con fuoco, II Andante espressivo. en van zijn zus Fanny Mendelssohn (1805-1857): Pianotrio op.11 in d minor

Wanneer
Zondag 1 aug om 15.00 en om 16.00 uur
Waar
Sint-Catharinakathedraal, Utrecht
Reserveer uw tickets

Musici

De leden van het Albéniz Trio leerden elkaar kennen aan het prestigieuze Escuela Superior de Música Reina Sofía in Madrid, waar zij kamermuziek speelden onder begeleiding van de professoren Günter Pichler, Heime Müller en Marta Gulyás.
Gedurende hun vierjarige opleiding in Madrid hielden zij zich intensief bezig met het kamermuziekrepertoire in wisselende samenstellingen. Zij volgden masterclasses bij Menahem Pressler, Luis Fernando Pérez, Dirk Mommertz en Cuarteto Casals.

In 2017 ontving het Albéniz ensemble de "Chamber Music Award" uit handen van oud-koningin Sofía van Spanje. Vanaf 2018 ging het ensemble verder in de huidige vorm, als pianotrio, met Javier Rameix (piano), Luis Suárez (viool) en Paula Brizuela (cello). Paula en Luis hebben, naast hun kamermuziekactiviteiten in het Albéniz Trio, een vaste aanstelling bij het Orquesta Nacional de España en het Orquesta Sinfónica in Madrid. Javier werkt als soloïst en docent in Amsterdam.
In 2019 nam het Albéniz Trio als gastartiest deel aan het Bio Gala met een optreden in de grote zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. Ook gaf het Trio een concert in de Fundatie van Utrecht en op 20 augustus 2020 in Studio 150 Amsterdam. Op 4 juni 2021 ontving het trio de 1e prijs tijdens de Anton Garcia Abril international music competition in Grenada, Spanje.

Praktische informatie

  • Bij elk concert houden we ons aan de coronarichtlijnen, zodat we anderhalve meter afstand kunnen garanderen. Alle concerten worden twee keer achter elkaar gegeven en duren 30 minuten.
  • De concerten vinden plaats in de Sint- Catharinakathedraal, naast het museum om 15.00-15.30 uur en 16.00-16.30 uur
  • Deelname aan het concert is gratis. Wel moet u van te voren te reserveren. Reserveren kan via de knop bovenaan deze pagina.
  • Wilt u ook naar de tentoonstelling Maria Magdalena? U dient hiervoor apart een ticket te reserveren.